Momlife

Opkomen voor jezelf en je kind

Hoe kom je voor jezelf en je kind op. Dit is iets wat de meeste vrouwen -denk ik- in de zwangerschap ontwikkelen. Wanneer je kindje geboren word voelt het vanaf dat moment jou verantwoordelijkheid. Voor een vader is dit natuurlijk heel anders en een stuk lastiger om zich hierin te mengen.

Maar voor mij voelde het alsof ik Fay echt moest beschermen tegen de boze buitenwereld. Toch maakte het gevoel van ‘ik moet haar niet verstikken’ ruimte voor haar. Ze kon en mocht zichzelf ontdekken. De eerste 2 maanden waren erg pittig. We kregen geen vat op waar het vandaan kwam, zelfs bij het consultatie bureau niet tot ik bij een osteopaat terecht kwam.

Fay is geboren als sterrenkijker en heeft waarschijnlijk een flinke tijd met haar hoofd naar achter in haar nek verkneld gelegen. Dus je begrijpt natuurlijk wel dat dit ook zijn uitwerking heeft gehad op haar. Ze wou niet op haar rug liggen en op een bepaalde manier drinken deed natuurlijk ook pijn. Na de eerste behandeling bij de osteopaat kregen we een totaal ander kind. Ze dronk rustiger, begon ineens op haar rug liggend te spelen zonder te huilen. Wat dus voor een enorme opluchting zorgde. Zowel bij Fay als bij ons. En op zo’n moment voelt het als een euforie dat je er voor je kindje staat.

Zo sterk als je in je kracht staat als ouder is belangrijk te voelen als je voor jezelf of je kind op wil komen. Je gevoel van binnen is een oer gevoel. Dat er iets niet goed is of anders is dat is een gevoel wat echt vaak zal kloppen. En hou je daar echt aan vast.

Ik heb helaas in 2,5 jaar al enige strijd mogen voeren voor Fay. In het begin begon ik heel normaal ook te twijfelen aan wat er tegen mij gezegd werd. Het is tenslotte ook nieuw voor mij. Toch kwam er dan vaak uit dat wat ik al dacht of voelde. Met dit gegeven heb ik de laatste keren zo voet bij stuk gehouden dat het goed is geweest. Ik kom stappen verder met hulp! En dit is gewoon als je wil opkomen voor jezelf maar ook voor je kind.

Laat niet over je heen lopen en bedenk het is jou kind, welke jij het beste kent.

Geef een reactie