Lifestyle

Me Time

Moeder zijn is natuurlijk fantastisch. Een geliefde partner hebben en die liefde kunnen geven is hart verwarmend. Vrienden nog een vleugje aandacht geven moet ook kunnen. Maar waar ben jij zelf in dit hele verhaal en hoe zorg je voor jezelf?

Niets is zo moeilijk dan als moeder, vrouw, vriendin even een stap terug te doen en aan jezelf te denken. Even ontladen en ontstressen. Want als je een klein hummeltje hebt zou je die ook nog mee nemen naar de speciaal voor jou gereserveerde momenten en afspraken.

Voor mij heeft het wel even geduurd dat ik mezelf in al die verschillende rollen kon plaatsen en daardoor onderscheid kon maken. Ik was tenslotte niet meer alleen Wendy. Emoties gingen alle kanten op en daar sta je dan verloren in het grote mensen bos van alle levens van anderen.

Tijdens een cursus van Babyextra (waar ik eerder over vertelde) kreeg ik eindelijk vat op al die rollen die ik nu ineens speelde. En de daarbij behorende verdeelde aandacht. Lastig maar dan merk je dat je vrienden soms veel minder belangrijk zijn dan je kind of je partner. Maar soms wil je ook even alleen die vriendin zijn. En als dan alles even te veel lijkt te zijn is er ME TIME!

Gewoon even niets, geen geluid of een beetje muziek in ieder geval geen geschreeuw, lekker beetje opruimen in huis, gewoon op je gemak dingen ondernemen. Ja voor mij zijn dit heerlijke oplaad momenten die ik helaas de laatste tijd te veel nodig ben om door deze heftige periode heen te komen. (later meer hierover)

Een avondje eten met vriendinnen komt dan ook als geroepen. Oma haalt de kleine dame op van de peuterspeelzaal, dus de hele middag voor alleen mij. Lekker rustig aan. Haren even opnieuw in de verf, maskertje, douchen, aankleden, haren in de krul, makeupje op en dan kom je altijd nog tijd te kort. Maar zulke momenten zijn echt nodig voor jezelf om toch even stil te staan bij jezelf.

 

Bedankt lieve Shana

 

Even genieten van niets hoe bijzonder kan het leven zijn.Geef een reactie