Momlife

Uitjes tijdens vakanties

Aangezien onze grootste hobby pretparken bezoeken is doen wij meestal veel verschillende dingen. Een dagje uit tijdens een vakantie is dus ook een waar feestje voor ons allemaal. Want waar gaan we heen, hoe is het weer, wat gaan we doen enz enz.

Voor ik verder ga met dit artikel. Wil ik wel even uitspreken dat ik het ontzettend goed begrijp dat wanneer je ergens voor een totaal gezin entree moet betalen dat dit een dure bezigheid is. Helaas is dit niet voor ieder gezin weggelegd. Hoe wij dat aanpakken zal ik ook ter zijner tijd eens iets over schrijven. Maar nu eerst leuke uitjes met kinderen.

De Efteling

Hier kan ik echt heel veel over vertellen. Maar dat het gewoon een heerlijk dagje weg is met kleine kinderen, grote kinderen, volwassenen en zelfs opas en omas is toch wel zeker. Voor ieder wat wils. Van leuke achtbanen tot hoge achtbanen. Van een spannend ritje in Villa Volta tot een vrolijk rondje Carnaval Festival. Heerlijk wegdromen in de Droomvlucht of door de duistere 1001 nachten varen in de Fata Morgana. Heerlijk een hapje eten in 1 van de restaurants maar een simpel frietje is natuurlijk ook een mogelijkheid. Ja een dag genieten kan zeker in de Efteling.

Aqua Mundo

Fay is een ontzettende waterrat dus als we kunnen gaan zwemmen is zij helemaal in haar nopjes. Of dit in het plaatselijke zwembad is of bij een fantastisch Center Parcs zwembad dat maakt haar niet zoveel uit. Maar als ik dan zelf toch mag kiezen ga ik liever voor een paar uurtjes Aqua Mundo zwembad. Maar hier kun je ook een prima dag vertoeven. Er is genoeg te doen. En je hebt voor een dagje ook nog eens een vakantie gevoel!

Ballorig/Monkey Town/binnenspeeltuinen

En dan heb je slecht weer, een kind VOL energie, word je thuis helemaal gek… Juist tijd om uit te razen. De wel bekende binnenspeeltuinen zijn zo fijn voor zulke momenten. Lekker rond rennen, klimmen, in de ballenbak, van de glijbanen en nog veel meer kunnen ze op zulke plekken doen. Het grootste voordeel? Ze zijn gegarandeerd moe na een paar uur rond rennen! Rust in de tent!

Kinderboerderij/Dierentuin

Hoe leuk is het om met je kind op dieren ontdekking te gaan. Koeien, varkens, kippen, konijnen, geiten maar ook olifanten, giraffen, apen en nog veel meer. Heerlijk knuffelen en dieren bekijken. Je kind op zo’n manier kennis te laten maken met dieren is na mijn mening super goed. Fay vind dieren echt helemaal leuk. Ze is ook totaal niet bang. Thuis hebben we een hond (Sully) en 2 konijnen (Prulleke & Doopey). Ik weet dat er in de buurt van Eindhoven โ€“ Veldhoven โ€“ een geiten boerderij zit. Hier kun je geitjes knuffelen en de fles geven. Super leuk en goed voor het knuffel hormoon!

De bossen

Het is niet echt een hele koude winter geweest en hierdoor zul je zien dat er al vele bomen al nieuwe knopjes aan de kale takken hebben. Wel is het een vooral natte winter geweest. Dus rubberlaarzen aan en springen in de modder plassen. Heerlijk een rondje frisse neus halen met genoeg mooie dingen die er te zien zijn. Vaak zit er ook wel ergens een restaurantje die leuke kinder routes heeft uitgestippeld. Ik weet dat er in de omgeving van Eindhoven een kabouterpad is. Langs het pad staan allemaal verschillende kaboutertjes. Krijg je een leuk boekje bij dus je kan ook nog de nodige informatie opzoeken over de route en de kaboutertjes. Na een korte zoektocht op internet kwam ik erachter dat ook dit op vele plekken in Nederland te vinden is.

Natuurlijk heb je buiten dit rijtje nog genoeg dingen die je kan doen. Op de Efteling na is de rest wel door het hele land te vinden. Maar goed de Efteling is in dat geval dan ook wel een stukje specialer dan de overige uitjes.

Veel plezier!

Geef een reactie