Lifestyle

Break Down

Ik denk persoonlijk wel dat iedere moeder of zelfs ouder dit moment kent. Zo niet dan zou ik graag jullie recept willen want het lijkt mij bijna onmogelijk. De ouder of moeder break down…

Waar je met zoiets moet beginnen? Geen idee. Begint het met wanneer je zelf naar bed gaat en intens geniet van je hoofd op je kussen zodat je echt in de rust stand staat. Of begint het wanneer je tijdens de rust stand voor de zoveelste keer wakker word. Of begint het wanneer je wakker word en eigenlijk denkt… Hellup ik mis nog een paar uur slaap… OF begint het wanneer je ergens op de dag ineens in huilen uitbarst omdat de zoveelste driftbui voorbij kwam en je het echt even niet meer weet…

Ik denk dat als je al deze ‘of-jes’ bij elkaar zet dat die break down niet heel gek is. Het moment dat je knakt is eigenlijk een opeenstapeling. Dus wanneer je eerst het ene hebt en dan weer het ander of je begint met iets en er komt steeds meer bij. Ergens is het gewoon echt een x genoeg en stroomt de spreekwoordelijke emmer echt over.

Ik ben geen psycholoog en ook geen dokter maar ik ben wel van mening dat bij iedereen zo’n moment of lat ergens ligt. Immers zijn onze lijfen geen sponsen die alles maar kunnen blijven absorberen. Ergens ligt de grens en geeft je lijf echt aan dat het genoeg is.

Ik zit momenteel op dat punt. Eigenlijk al een maand maar door alle ziekte in Januari kon ik mezelf daar nog achter verschuilen. Wel nam ik een stap terug maar helaas was dat niet voldoende. Wat ik overigens ook niet had verwacht hoor. Dat we nu vakantie hebben van de peuterspeelzaal geeft mij en ook Fay even 2 dagen complete rust. Ook al heb ik deze week ontzettend veel te doen en komt de vakantie een week te vroeg of te laat. Ik vind het toch echt wel een fijn moment. Maar het nadeel ervan is dan ook wel weer… De tijd voor mezelf is compleet weg!

Vandaag heeft Fay een dagje carnaval op de opvang en ga ik gewoon weer naar therapie. Immers blijft voor mij alles door gaan en ben ik ook ontzettend toe aan een heerlijke zonnige vakantie! Mijn batterij is leeg en moet echt opgeladen worden. Helaas, hij zal nog verder leeg geperst moeten worden want vakantie klinkt nog heel ver weg!

Geef een reactie