Lifestyle

Klussen

Ja ja, sinds deze week wonen we nu een jaar in onze echte grote mensen huis. Van een klein appartementje waar we heel knus woonde met veel te weinig ruimte voor alles. Wonen we nu lekker in een redelijk groot hoek huis.

Vorig jaar of nou ja eind 2018 besloten wij de stoute schoenen aan te trekken en bezig te gaan om ons appartementje te verkopen. Dood eng want waar moeten we heen, wat gaat er gebeuren als we niets kunnen vinden enz enz. Ik denk dat die periode mij wel 10 jaar van mijn leven heeft gekost. Uit eindelijk hebben we een super leuk huisje gevonden met veel mogelijkheden op een fijne plek.

Maar die mogelijkheden moesten we wel nog zelf gaan realiseren want links om of rechts om er moest ENORM veel geklust worden. We zijn de eerste paar weken zeer intensief bezig geweest. De eerste paar weken had Wouter vrij en konden we echt flink gas geven. Daarna moesten we even wachten want Carnaval kwam er tussen. Toen dat eindelijk voorbij was konden we weer verder. Tot aan Juni zijn we alle dagen bezig geweest. We merkten op het laatst dat we steeds vaker woorden hadden en zaten minder relaxt bij elkaar. Toen besloten we even een pauze in te lassen. Af en toe werd er wel wat gedaan. Kleine klusjes hier en een klein klusje daar.

Nu we een jaar verder zijn is er ontzettend veel al veranderd in dit huis en hebben we nog een aantal dingen te gaan. We hebben ons zelf per maand een doel gegeven om te doen. En ik denk dat we hierbij een realistisch beeld hebben van wat haalbaar is ook om de onnodige stress te voorkomen. Langzaam komt er een einde in zicht. Hoewel een eigen huis heeft nooit een klus einde.

Met zulke dingen maken wij altijd een planning. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je partner of je hulptroepen die je moet inschakelen. Ik ben er ontzettend blij mee. Want ik hou van lijstjes (afstrepen)!

Maken jullie wel eens een planning voor iets of zie je wel waar je eindigt?

Geef een reactie