Momlife

Huishouden..?

Wie heeft er nou geen hekel aan… Afstoffen, stofzuigen, dweilen en alles wat er nog meer bij hoort. Nou wij sowieso. Tot er dan weer een moment komt dat we vinden dat alles picobello schoon en opgeruid moet zijn.

Voor ik in therapie ging had ik altijd het idee dat ik een slechte huisvrouw was. Maar toen ik om mij heen hoorde hoe anderen er tegen aan keken werden mijn ogen eigenlijk ontzettend geopend. Want zo slecht als ik dacht dat ik het deed, zo slecht was het helemaal niet.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier. De een poetst het HELE huis van onder tot boven op 1 dag. De ander doet iedere dag iets. Weer iemand anders die doet het weer helemaal anders. En zo is het niet te vergelijken maar ik weet wel dat mijn manier voor mij gewoon een stukje rust geeft zonder dat ik voel dat het slecht is. Ik heb voor bepaalde dingen gewoon een vaste dag en hier kan ik dan gewoon niet om heen. De andere dingen verdeel ik gewoon op mijn tempo.

Maandag is bijvoorbeeld echt mijn was dag. Dan loop ik alle wasmanden na en zorg ik dat ze helemaal leeg zijn. Soms vouw ik ze ook op maar dit wil ook nog wel eens op dinsdag gebeuren. Verder probeer ik iedere dag wel iets te doen. Onze slaapkamer opruimen, Fays slaapkamer, Badkamer. Beneden gebeurt wel iets vaker alles. Alleen het dweilen is niet onze sterkste kant. Ik vind het zwaar en stiekem dat Wouter het minder goed doet. He ik ben super blij als ie het doet hoor maar vaak zie ik dan strepen… Maar goed hij helpt mij en daar ben ik al heel blij mee.

Maar zo perfect als het nu klinkt is het natuurlijk allemaal niet he! Bedoel wij kunnen in alle drukte ook echt ontzettende oogkleppen opzetten en de rommel niet willen zien. De was een week lang ongevouwen laten staan enz enz. Tot we krijgen te horen dat er bezoek komt. Hoe snel alles dan is opgeruimd en schoon is. Dat is voor ons echt zo’n fijne motivatie. Bizar maar waar.

Hoe is het huishouden bij jou?

Eén reactie

  • Anne

    Nou lieverd. Bij ons is het ff anders dan bij jullie, maar dat wist je al wel. Toen ik alleen woonde, tja dan heb je gewoon veel minder snel een chaos dan met z’n drieën, een hondje en konijnen. Nu wij ook met z’n drieën + hond zijn, doe ik ook iedere dag wel iets. Ik heb er geen hekel aan, maar wanneer iedereen in de weg loopt of aandacht nodig heeft, dan heb ik er ook weinig zin in. We hebben wel ook vaste dingen. Altijd de afwas na t ontbijt. Elke dag alles opruimen (gaat heel snel). Martijn doet alle technische toestanden en ik richt me een beetje op t huishouden(tje). Ik moet er weer ff aan wennen en zeker als de hond door het slechte weer altijd in de camper zit. Betekent alles nat, slijm etc. Maar, voor de gemiddelde camperaar zijn wij erg netjes geloof ik🥳🤗

Geef een reactie