Travel

Vakantie drang

Op vakantie gaan. Ik denk dat iedereen wel die wens wel kent. Zeker met hetweer van de afgelopen weken. Even weg van huis en genieten van een totaal andere omgeving. De boelontdekken en alles op je laten inwerken. De 1 houd van prachtige natuur en koude gebieden waar de ander toch kiest voor een ontzettend lekkere vakantie in de zon. Maar wat geeft nou die ontzettende drang om op vakantie te gaan.

Om te beginnen ik kies altijd voor de zon! Zon, zon en nog eens zon. Ik knap er ontzettend van op. Lichamelijk, geestelijk, alles!

Ik merk ook dat ik echt wel 2x per jaar nodig ben om even compleet tot rust te komen buiten huis. Thuis loopt alles door of je er nou wel of niet bent. Of je vrij hebt of niet, thuis is geen rust want er is altijd iets te doen. Dus voor mij om echt rust te creeeren is een vakantie wel nodig.

Ondertussen hebben wij al een weekje in de zomer gepland staan. Heerlijk met vrienden een paar dagen genieten van lekker eten, cocktails en een paar leuke achtbanen! Verder dan dat zijn we nog niet maar hebben we ook zeker andere dingen hoog op ons verlanglijstje staan. Madrid, Polen, Turkije, Egypte of Engeland maar goed we zullen zien wat we verder nog gaan doen. Want zolang we niet perse in het hoogseizoen een vakantie hoeven te plannen ben ik dat ook zeker niet van plan!

Ik merk natuurlijk wel dat op momenten dat ik het zwaar heb en dat het even moeilijk loopt dat ik het liefst ala minuut op vakantie zou willen. Het idee dat de zon mij op dat moment vrolijk zou kunnen maken lijkt me een soort vleugels te geven. Helaas zijn dit de vakantie drang momenten die er zijn om te vluchten van alles en iedereen. Geen verplichtingen willen hebben en niet hoeven na te denken over wat komt.

Natuurlijk is vakantie in zo’n geval lekker maar de waarheid bij terugkomst niet minder hard. Ik denk dat als je op zo’n moment terug komt dat het er juist niet makkelijker op word. En dat je de zelfde neiging alleen maar meer zal krijgen. En uiteindelijk lost het helemaal niets op. Buiten een lege portomonee.

Dus vaak ga ik dan zitten denken. De behoefte die ik op dit moment waar is die op gebaseerd. 8 van de 10 keer kom ik uit op vluchten. Maar zo nu en dan ook wel echt om te genieten van een welverdiende rust met niemand om mij heen.

Afgelopen jaren gingen wij steeds in Juni en Oktober er ff tussenuit. Genieten van elkaar en de rust die het bracht in mij. Afgelopen Oktober zijn we niet geweest en ik merk nu dat dit echt geen goede keuze is geweest. Want nu ben ik oververmoeid en wil ik het liefst ieder weekend wel weg en ga ik langzaam overschakelijk naar het vlucht gedrag. Typisch he hoe dicht het bij elkaar ligt. Ook weet ik dat vakantie niet voor iedereen is weggelegd en daarop was onze keuze in Oktober ook op gebaseerd. Het kan niet altijd… In ieder geval niet bij ons helaas!

Geef een reactie