Lifestyle

December is Here

Het was weer even 2 weken stil rondom mij. Maar dat krijg je met Sinterklaas op de planning en het drukke leven als moeder. Dit is gewoon een drukke chaotische tijd.

Nu de beste man weer terug is op zijn boot richting het warmere Spanje heb ik weer wat meer rust. Kerst is gelukkig nog een paar weken weg. Want wie mij kent weet dat ik om kerst zelf echt geen bal geef. Eerlijk is eerlijk ons huis aankleden vind ik eigenlijk het jaar rond super leuk. Alleen in de december maand met alle knusse lampjes en kaarsjes vind ik toch nog wel wat leuker. En heeft het voor mij buiten de kerstboom weinig met kerst te maken en meer met gewoon een gezellig sfeertje.

Maar wat als je tussen je gezin, het huishouden, de Sinterklaas stress en de corona maatregelen door ook nog eens het kouder wordende weer voorbij komen dan word het lichamelijk soms een beetje teveel. Wat dan inhoud dat eigenlijk op elk vlak in moet leveren. Nee natuurlijk niet de corona maatregelen. Wel als moeder ben ik dan iets makkelijker, het huishouden wil dan nog wel een stuk blijven liggen net als de kerst versiering. Maakt dit uit? Nee want waar ik ontzettend van kan genieten is de momenten dat ik even niet zo goed kan en Fay die dan lekker aan het spelen is. En wanneer zij op de peuterspeelzaal en/of de opvang is de ultieme rust die ik heb. Altijd wanneer ik dit zeg voel ik me wel een beetje schuldig maar He! Ik zit niet afgekeurd thuis voor mijn lol. Dus ik hoef mij daar niet schuldig over te voelen. Want juist op zulke momenten kan ik mijn rust ook nemen om gewoon weer een top moeder te kunnen zijn voor Fay.

En dan kijken we uit op de kerstdagen. Normaal heb ik er al geen zin in maar met de corona maatregelen en alles erom heen sta ik steeds minder te springen om die dagen. Want na al die extra maanden en dagen met elkaar in huis… En dan ook nog de kerstdagen… Nee laat ze maar snel voorbij zijn. Zodat we met oud en nieuw dit jaar snel kunnen uitblazen.

Voor nu alles op mijn gemakje aanpakken en energie stoppen in de dingen en mensen waar ik vind dat die het verdienen.

Geef een reactie